Over ons

   

 

Wie zijn wij?

Jeroen Lemaitre is gepassioneerd door taxidermie, het opzetten van dieren en insecten. In 2014 besloot hij anderen te inspireren met unieke creaties en koos hij voor een eigen zaak in Leuven. Je kon hem eerder volgen in het programma 'Twintigers' op Canvas tijdens het opstarten van zijn zaak.

Samen met zijn team probeert Jeroen elke dag voorbijgangers te verwonderen. In de winkel kan je naast hem ook Cas of Julie tegenkomen. Zij helpen jou graag verder met het uitzoeken van het perfecte geschenk voor familie, vrienden of jezelf. Frauke kan je dan weer dieren zien opzetten in ons atelier verder in de Mechelsestraat. Ook Cas is er vaak druk in de weer met het opzetten van onze insecten. Op vrijdag kan je voor vragen over marketing en strategie bij Lies terecht. Zij neemt de back office voor haar rekening en verdiept zich graag in de cijfers van Animaux Spéciaux.


Samenwerkingen

Jeroen werkte samen met onder meer Fiftyfity aan de zaak WY van 2-sterrenchef Bart De Poorter en bracht in oktober 2016 het boek 'Wonders are Collectible' uit in samenwerking met Lannoo. Met de hulp van Thijs Demeulermeester kreeg volgens De Morgen 'het mooist geïllustreerde boek van het jaar' vorm. In december 2016 gaat 'Wonders Are Collectible' in tweede druk. Ook de engelstalige versie doet het goed in de UK. Zo wordt het boek in de selectie van de Royal Academy of Arts te London opgenomen.

In 2017 richtte hij voor de tentoonstelling 'The Beauty of the Beastin Kasteel D'ursel 2 kabinetjes in. Er werden o.a. werken van Jan Fabre, Wim Delvoye, Stephan Vanfleteren en Koen Vanmechelen getoond. Midden juli 2018 verhuisde de winkel naar het eerste deel van de Mechelsestraat in Leuven, zodat de oorspronkelijke locatie kon ingericht worden als volwaardig atelier.  

Jeroen werkt vaak samen met zijn moeder Frieda Florizoone die zelf kunstenares is. Op die manier inspireren en verrijken ze elkaar met als resultaat enkele verrassende kunstwerken die je kan bewonderen in de nieuwe winkel."We make treasures for those who long for beauty, wonder and spectacle."